1 d'octubre de 2023

Bon dia, sóc el Marc Brunés, de Lliçà de Vall, i acabo de viure una de les experiències més gratificants que pot tenir un jove. I així ho penso. Tenir l’oportunitat de marxar sol a un altre país, conèixer gent nova, cultures amb les que mai havies conviscut i, a més a més, poder aprendre sobre un tema molt interessant com és L’educació no formal i la participació activa, penso que és una de les maneres que més ens podem arribar a enriquir les persones.

I tot va començar quan, vaig tenir la gran sort, que arribés aquí a Lliçà, concretament al grup de joves SKAndalitza, una vacant lliure des de l’organització Vibria Intercultural. Juntament amb altres organitzacions de França, Suècia, Anglaterra, Romania i Itàlia, subvencionats pel programa Erasmus+ de la UE, van aconseguir reunir un total de 24 joves, alguns no tant joves, durant sis dies a Brescia, Itàlia per desenvolupar aquest Training Course, totalment en anglès.

Durant aquests sis dies, hem fet un munt d’activitats, relacionades amb el món de l’educació no formal, hem pogut compartir experiències personals i hem fet xerrades i debats de com participar i involucrar als joves que participin activament en diferents tipus de projectes. Ens hem endinsat en els diferents significats que pot tenir l’educació sigui formal, no formal o informal i també hem après nous mètodes per a ser un bon educador.

Em quedaria curt si volgués explicar en aquest full, totes les coses que hem fet, així doncs tan sols puc nombrar algunes de les pràctiques que més m’han transmès i de les que sempre me’n recordaré, com podria ser l’Open Space, el TimeBanking, el Power100% o el Three Steps,  i moltes més.

Així doncs, només em queda donar les gràcies a tots aquells que han posat el seu gra de sorra perquè aquest projecte tirés endavant. Gràcies per donar aquestes oportunitats a gent que les busca, i gràcies per fer-me viure aquesta experiència, que sense cap dubte, m’ha canviat la manera de fer i de veure les coses. Sense oblidar-me però, que també he pogut millorar el meu anglès, i que d’ara en endavant, seguiré perfeccionant-lo.

Gràcies, i més gràcies

Atentament, Marc