25 de setembre de 2023

Pla Local de Joventut

Si ho preguntem als i les joves ens responen que ser jove és l’època de somniar, créixer, lluitar, canviar… L’adolescència i la joventut és una etapa de transformació, de canvis, és una etapa especial de la vida en la que es necessita acompanyament, en la que sovint els referents cauen, en la que els joves es poden sentir perduts, a vegades no es poden reconèixer, a vegades són incompresos, …

L’elaboració d’aquest pla ha portat mesos de feina, treballant en xarxa, observant el poble, trepitjant el terreny i tenint en compte l’opinió dels i les joves, de professionals i tècnics i tècniques del municipi i de la pròpia mancomunitat i dels polítics de totes les formacions. Hem creat el Pla Local de Joventut amb el desig i el compromís que sigui una aposta clara per crear xarxa, per fomentar la participació dels i les adolescents i joves del nostre poble.

El pla Local de Joventut és un document clau que defineix les polítiques de joventut de manera transversal per tal que tots els joves i les joves tinguin les oportunitats per reeixir en els propis projectes que es plantegen. Els seus objectius són ambiciosos i volen donar resposta als reptes i les necessitats que afronta la joventut en aquesta etapa tan singular del seu cicle vital. És un pla que vol ser integrador, feminista, proporcionar acompanyament als i les joves i adolescents, vol fomentar un lleure i oci no consumista, ajudar a formar veïns compromesos i compromeses i igualar les oportunitats de les persones que formem part de la xarxa col·lectiva.

Marta Bertran Ramon
Alcaldessa de Lliçà de Vall
Regidora de Joventut